Letar du efter en hårmask med keratin? Kolla in de som vi valt ut

Av Therese Holm


Hör du ordet keratin och tänker genast på hår reparation? Det är okej eftersom det är precis vad man förväntar sig att en bra keratin hårmask ska göra. Eftersom håret är uppbyggt på detta protein så vore det konstigt att kolla efter andra ämnen att hjälpa återuppliva håret med. Så med detta sagt så är vi helt säkra på att en bra hårmask med keratin inom kort kommer bli en av dina favoritpropdukter. Så hur ska du hitta den? Du behöver inte fundera över det för det ska vi hjälpa till med. Vi har gjort en lista över de bästa keratin maskerna som är värda att testas och sedan användas regelbundet.

Ibland då man använder en keratin hårmask så kanske man inte får effekterna man räknat med, eller om man får det så kan man behöva vänta längre fär att få dem än man trodde. Varför är det så? Jo, fär att det är svårt för håret att bli bättre och se bättre ut om det konstant utsätts för skador. Så förutom att bara börja använda en mask rik på keratin i skönhetsrutinen så bör man även se till att håret inte behöver kämpa mot angripare som medverkar till att det förlorar sin styrka, gland och volym.

Orsaker till skador på håret

Vad är det som gör håret svagt, matt och tunnt? Det finns flera orsaker till detta. Du bör åtminstonne känna till allvarligaste av dessa för att kunna motverka dem så håret kan bli bättre. Här är en lista på dåliga hårvårdsvanor som vi föreslåt att du slutar upp med om du vill att ditt hår ska bli långt och friskt:

 • att applciera för mycket värme på håret (med tex en hårfön / plattång / locktång)
 • att färga eller bleka håret för ofta
 • att dra i håret under borstning
 • att gnida håret för mycket med en grov handduk
 • att sova med blött hår
 • att ge det för lite omsorg och skydd

Vilka kvaliteter som man ska kolla efter i en keratin hårmask

De bästa keratin hårmaskerna är de som kan ge dig de effekterna som du räknar med att få. Det kan verka som en självklarhet men det är faktiskt så att inte alla keratin hårmasker kan göra det de lovar. Til exempel så är en stor del av denna sortens produkter formulerade med för många ingredienser (tex de som är växtbaserade eller som har mjukgörare) som inte bara minskar mängden keratin som används i produkten utan också förhindrar att de önskade resultaten tillkommer. Den leratin hårmasken du väljer bör ge dig en hårbehandling på djupet som reparerar lockarna och gör dem friska. Med tanke på detta, så bör dessa hårprodukter bara bestå av några få ingredienser där keratinet får spela huvudrollen.

Den bästa hårmasken med keratin. Vilka fördelar får man av den?

Hår reparation med keratin är inte en myt! De bästa keratin hårmaskerna kan göra håret synbart bättre genom att läka skador och jämna ut hårets yta. Eftersom keratin kan reparera skador så gör detta protein håret starkare och ökar dess tålighet. Vilka är fördelarna med den bästa keratin hårmasken? Den ska kunna:

 • förbättra hårets utseende och få det att se finare ut
 • jämna ut hårets yta
 • göra håret motståndigt mot skador och utomstående angripare
 • göra håret mjukare och slätare
 • göra att håret känns bra att röra vid
 • göra håret fylligare (det vägs inte ned)

De bästa hårmaskerna rika på keratin. Topp 5

1. NANOIL KERATIN HAIR MASK

produkt-webbplats: www.nanoil.se

Den är oslagbar! Perfekt utformad för att reparera skadat hår samt förhindra att friskt hår blir svagare. Det har rapporterats att Nanoil Keratin Hair Mask är den mest omtyckta hårprodukten bland konsumenter som genomgående rekommenderas av proffs. Hemligheten ligger i dess sammansättning som flitigt utvecklats för total reparation av håret. För att hjälpa dig nå detta skönhetsmålet så är denna produkten formulerad med hydrolyserat keratin och panthenol som ger ett viktlös kompress för håret som ger ökad styrka och friskhet. Med Nanoil behöver man inte vänta länge för att märka förbättringen i hårets utseende. Redan från första appliceringen så gör Nanoil Keratin Hair Mask håret lättare att trassla ut, mer glansigt och mer motståndigt mot syy bli frissigt. Vid regelbunden användning så ger keratin hårmasken ett fylligare och tåligare hår. Nanoil innehåller den största mängden keratin och den kostar inte ens särskilt mycket! För att få ett går som är vackert, friskt och glansigt så ska man applicera Nanoil Keratin Hair Mask på nytvättat hår och avlägsna den efter 15 minuter.

PLUSSIDOR:

 • reparerar håret på djupet
 • förbättrar snabbt och synbart hårets utseende
 • förstärker, skyddar och håller kvar fukt inuti håret
 • är formulerad med noga utvalda ingredienser
 • ett lockande pris

2. GLOBAL KERATIN DEEP CONDITIONER

Keratin hårmasken från Global Keratin skapades för att jämna ut och ge näring åt håret. Den rekommenderas även för att stärka överbearbetat hår som skadats av färgbehandlingar, blekning eller för permanentat hår. Tyvärr så är det inte en produkt som alla lätt kan skaffa på grund av sitt dyra pris. Formulan innehåller Juvenix som är en blanding av ingredienser framtagna i ett laboratorium. Detta mystiska ord är det nam,n som gets till en unik sammansättning av vitaminer och peptider som återställer håret med näring och fukt. Global Keratin innehåller självklart också keratin som ser till att reparera håret och öka dess styrka. Dessutom så är produkten berikad med växtextrakt. Eftersom ingredienserna i listan inte är så få och enkla som produkten vi nämnt innan, så är effekterna ac keratinet från Global Keratin Deep Conditioner inte lika starka.

PLUSSIDOR:

 • gör håret starkare
 • ökar hårets glans och tålighet
 • håller kvar fukten i håret
 • räcker länge

3. KEUNE CARE KERATIN SMOOTH MASK

Det här är för närvarande en av de dyraste hårmaskerna som finns. Keune hårmasken finns tillgänglig i en ganska stor storlek och bör räcka länge, så länge som det inte visar sig att den inte kunkar för ditt hår och skänks vidare till en vännina. Produkten rekommenderas för tort och strävt hår eftersom dess främsta uppgift är att lena ut hårets yta och motverka torrhet. Detta innebär att Keune Care Keratin Smooth Mask är perfekt för ohanterbart hår som är stelt och inte krullar sig samt för extremt uttorkade lockar. Eftersom produktens textur är rätt tjock så kan den tynga ner svagt och tunnt hår. När det kommer till ingredienserna så är denna hårmasken formulerad med keratin, vitamin B5, sheasmör och en unik blandning som kallas Quat som sägs skydda håret från skador orsakade av hårstyling.

PLUSSIDOR:

 • en unik blanding av ingredienser som ger näring på djupet
 • passar perfekt för extramt skadat och uttorkat går
 • kommer i en stor storlek
 • lenar ut hårets yta

4. KÉRASTASE RÉSISTANCE MASQUE FORCE ARCHITECTE

Denna masken av Kerastase är perfekt för de som letar efter en produkt som kan hjälpa återuppliva extremt skadat, frissigt, skört och strävt hår. Denna keratin hårmasken ska även kunna hjälpa reparera överbearbetat hår. Då det gäller ingredienserna som utgör Kerastase Resistance Masque Force Architecte så är keratin parat tillsammans med ceramider som ser till att fylla i mellanrummen och laga keratinbindningarna i håret. Detta gör denna keratin masken ganska så unik. Men tyvärr kan dess kostnad vara avskräckande för vissa kvinnor.

PLUSSIDOR:

 • reparerar synbart håret
 • har en intressant ingredienslista
 • effekterna kommer ganska fort

5. PHYTO PHYTOKÉRATINE EXTRÊME EXCEPTIONAL MASK

Phytokeratine är en av de dyraste hårmakserna vi tagit med i denna rankning. Förutom att den är rik på ingredienser så skulle mängden av keratin som används i produkten kunna vara större. Men produkten kan oavsett ge bra effekter. Phyto Phytokeratine Extreme Exceptional Mask funkar väldigt bra på livlöst, matt, torrt och skadat hår. Förutom dess växtbaserade keratin innehåller denna produkten också baobabolja, sapoteolja och sheasmör. Eftersom dess textur är rätt tät så bör den inte användas på tunnt hår.

PLUSSIDOR:

 • innehåller växtbaserat keratin
 • berikad med 8 aminosyror
 • är perfekt för matt och torrt hår