Bästa Serumen Mot Rodnad. Vilket Väljer Du?

Av Therese Holm


Hud med benägenhet för rodnad kräver och förtjänar särskild uppmärksamhet. För att hjälpa huden att slappna av, använd endbart milda vårdprodukter (även cleansers) som riktar in sig på specifika hudbesvär. Det bästa alternativet är givetvis att välja ett ansiktsserum mot rodnad men… vilket ska man välja när det finns så himla många?

Nyckeln är att hitta rätt vårdprodukt. Goda resultat hänger samman med vilka kosmetikaprodukter du använder i din dagliga hudvårdsrutin. Och detta är särskilt viktigt vid krävande hudtyper, exempelvis rosacea-benägen och irriterad hud.

Rodnadsbenägen hud – profil

Vad bör man veta innan man handlar kosmetika? Det är dags att lära sig lite grundläggande fakta kring denna hudtyp.

Rodnande och röd hud är relativt tunn och väldigt känslig, och därmed extremt lättirriterad. Blodkärlen befinner sig nära hudens yta vilket är en av huvudorsakerna till ansiktsrodnad. Rödhet kan också vara symtom på erythema, men detta stämmer inte alltid. Rodnadsbenägen hud karakteriseras vidare av ådernät, vilket är ett vanligt namn på brustna blodkärl. Det är också värt att notera att ju fler potentiellt irriterande faktorer som huden exponeras mot (exempelvis solljus, höga temperaturer, kryddstark mat, stress), desto fler brustna kärl blir synliga på ansiktet. Som tur är kan du förhindra alla dessa negativa effekter genom att introducera ett bra serum i din dagliga skönhetsrutin.

Hur ska ett bra ansiktsserum mot rödhet vara?

Ett bra anti-redness ansiktsserum har förmågan att skydda huden mot irritation, rodnad och brustna kapillärer. Men hur vet man att ett serum är bra? Helt enkelt genom att leta efter ett lättviktigt serum tillverkat på kvalitetsingredienser.

Formeln på ett bra serum ska vara fettfri och berikad med irritations-lindrande ingredienser, exempelvis extrakt från lind eller trollhasselextrakt. Ett annat bra tecken är när produkten du vill använda på din rodnadsbenägna hud innehåller vissa substanser som ansvarar för att stärka kärlväggarna, vilket i sin tur reducerar rodnad, exempelvis hästkastanj, arnica eller extrakt från ginkgo. Slutligen är det bra att hitta serum med vitamin C och vitamin K i ingredienslistan, vilket utlovar att serumet kommer fungera som det ska.

Notera! Ett ansiktsserum mot rodnad bör vara fritt från: Johannesörtextrakt, eteriska oljor, alkohol, SLS / SLES-ingredienser.

DE BÄSTA ANSIKTSSERUMEN MOT RODNAD

Vi är här för att erbjuda en hjälpande hand för er som inte har tid att analysera långa innehållsförteckningar i affärerna. Vi har recenserat de fyra bästa ansiktsserumen mot rodnad vars innehåll, textur och effekter skräddarsytts efter behoven hos känslig hud med benägenhet för rodnad och irritation.

Kolla in de bästa ansiktsserumen mot rodnad!

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

1. NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM (50 ml)

Denna oöverträffade produkt bland lindrande vårdprodukter – Nanoil Anti-Redness Serum – erbjuder så många som 4 växtbaserade extrakt – hästkastanj för att stärka kärlväggarna, lindträ för att lindra irritation och förebygga inflammation, Boerhavia Diffusa för att motverka och bekämpa fria radikaler och cypress för att förse huden med vatten och näring. När dessa naturliga substanser kombineras gör de huden lugnare, mjukare och ljusare. Tack vare den unika och säkra formeln är Nanoils serum den bästa produkten mot rodnad för att:

 • minska rodnad och irritation
 • försegla och förstärka blodkärlens väggar
 • skydda huden och göra den mindre reaktiv
 • förfina hudens textur och föryngra
 • få huden att slappna av

Detta serum är designat för professionella behandlingar i hemmet som bokstavligen alla kan utöva – inte bara personer med rodnadsbenägen hud utan också de med känslig, reaktiv, lättirriterad hud påverkad av rosacea. Det som gör Nanoil Anti-Redness Face Serum till en vinnare i vår ranking över serum mot rodnad är att denna kosmetika är en mångsidig produkt som levererar de utlovade resultaten.

Lära dig mer – www.nanoil.se

2. MESOBOOST CAPILLAR DAY SERUM (30 ml)

Mesoboost Capillar är ett gel ansiktsserum för brustna blodkärl, utformat för känslig och rodnadsbenägen hud. Detta serum passar perfekt som en sista del i morgonrutinen för att underhålla och öka effekterna som levereras av andra vårdprodukter. Effekterna uppstår tack vare en blandning av flera ingredienser som hyaluronsyra, laktobionisk syra, extrakt från hästkastanj och ginkgo, risklöverolja, olivolja, hesperidin, hjortronextrakt, bergsarnikaextrakt, trollhassel, stickmyrten… Visst är ingredienslistan lång, men den gör att Mesoboost Capillars serum:

 • minskar rodnad
 • minimerar synligheten av ådernät
 • lindrar irritation och hanterar inflammation
 • förfinar hudens textur

Man kan tro att en lång ingredienslista med extrakt och vitaminer bara är något positivt, men varje ingrediens ökar samtidigt risken för en reaktion i huden. Därför rekommenderas att man gör ett lapptest innan man börjar använda serumet i sin skönhetsrutin.

3. EXUVIANCE ANTIREDNESS CALMING SERUM (30 ml)

En annan intressant produkt är Antiredness Calming Serum från Exuviance som formulerats med några växtextrakt och ingredienser som frambringats i ett högteknologiskt labb. Den största nackdelen med detta serum är dess höga prislapp. Men hästkastanjextrakt, pilextrakt, lakrits och vitt te kan verka ganska lockande. Detta anti-redness serum är intressant nog också berikat med ingredienser som bisabolol, peptider, laktobionisk syra, algextrakt, zink och till och med… kaffein! Vi tänker att ett så rikt innehåll riskerar att överväldiga känslig hud. Men de vars hud tolererar Antiredness Calming Serum kan förvänta sig att det:

 • hanterar och förebygger inflammation
 • sluter och reparerar kärlväggarna
 • eliminerar missfärgningar och gör huden jämn i tonen

Varför är vi inte övertygade om att detta är det bästa serumet till rodnadsbenägen hud? Det finns ett par anledningar. För det första det höga priset. För det andra, den långa ingredienslistan. Och slutligen den lilla storleken vilket innebär att du förmodligen måste köpa serumet igen för att slutföra behandlingen.

4. AVEBIO BIO OIL SERUM ANTIRED ELIXIR (50 ml)

Här är ännu ett snyggt ansiktsserum som utformats för att lindra känslig och rodnadsbenägen hy. Eftersom det är oljebaserat är serumet lite tjockare och mer oljigt än ovannämnda alternativ. Avebio Bio oil Antired Elixir innehåller så många som 6 växtbaserade oljor: passionsfruktolja, macadamiaolja, nyponolja, vetegroddsolja, dog tag olja och cistusolja. Produkten verkar vara en riktig skatt för fans av naturlig vård. Det blir ännu mer intressant när man ser att förutom dessa extrakt innehåller serumet inga fler ingredienser. Även om serumet är 100% naturligt, betyder inte det att det är effektivt. Vid regelbunden användning under en längre period, utlovar detta anti-rodnadsserum att:

 • lindra irritation och göra huden avslappnad
 • stänga inne vatten i huden
 • minska svullnad, erytem, rodnad
 • förhindra kapillärernas väggar från att brista

Detta ansiktsserum mot rodnad är populärt bland de som gillar naturlig vård. Men dess oljebaserade formel gör vissa hudtyper feta, vilket inte alltid är den önskade effekten – och detta måste man ta hänsyn till.

Vilket ansiktsserum mot rodnad väljer du?

Självklart är detta inte alla serum som finns, men vi tycker att dessa är mest intressanta. De flesta är tillgängliga online med bekväm hemleverans, men du kan också hitta dem i din lokala läkemedelsbutik. Vi är nyfikna på vilket serum du väljer!