Klusterfransar för hemmaapplicering – vilka är de bästa?

Av Therese Holm


DIY fransförlängning hemma har blivit verklighet. Skönhetsmärken fortsätter att släppa färdiga franskluster som gör att du kan utföra valfri ögonfransstyling på bara några minuter. Detta är en riktig revolution och en möjlighet att ändra ditt utseende till en relativt låg kostnad. Men vilka klusterfransar för hemmaapplicering förtjänar att kallas de bästa?

De bästa klusterfransarna för hemmaapplicering – vilka ska man välja?

För bara några år sedan var det få som kunde förvänta sig att behandlingen som är känd från skönhetssalonger kunde utföras säkert i hemmet. Det visar sig dock att ingenting är omöjligt för skönhetsbranschen. Kända och älskade skönhetsmärken har överraskat alla med klusterfransar för gör-det-själv fransförlängning hemma.

Dessa produkter har snabbt blivit bästsäljande och fått ett erkännande bland ett brett spektrum av kvinnor. Det går inte att förneka att det är en dröm som går i uppfyllelse att förbättra fransarna på bara 10 minuter.

Också, lösögonfransar för gör-det-själv applicering överbelastas inte naturliga fransar. De utsätter dem inte heller för att blekna eller falla ut. De appliceras cirka 1 mm från fransraden, vilket gör dem till ett extremt säkert alternativ till traditionella fransförlängningar.

Samtidigt kan många kvinnor undra vilken som är den bästa produkten av det här slaget. Det är känt att varje skönhetsmärke kommer att ägna mycket uppmärksamhet åt marknadsföringen av sina lösfransar och ge många löften. Naturligtvis kan inte alla av dem bekräftas i verkligheten.

Definitionen av perfekta ögonfransar för hemmaapplicering är inte entydig. Varje kvinna har sina egna behov och preferenser. Det var dock möjligt att hitta några produkter som avsevärt sticker ut från konkurrenterna. Detta var huvudmotivationen för att skapa följande ranking!

Rangordning av klusterfransar för applicering hemma – vad togs i beaktande?

Denna rankning av klusterfransar skapades för att ge svaret på frågan: vilka är de bästa? Under skapandet togs många faktorer i beaktande.

Klusterfransarna på den här listan har en enkel applicering – det bör inte ta mer än några minuter. Även estetiken i sig är en viktig faktor. Så låt oss upptäcka vinnaren av rankingen!

1. Nanolash klusterfransar – DIY Lash Extensions

DIY Eyelash Extensions är en obestridd ledare i rankingen. Varumärket Nanolash har vunnit enorm popularitet i skönhetsvärlden. Det är känt för att producera en mängd olika ögonfrans tillbehör. Däremot är DIY Lash Extensions en riktig spelväxlare i branschen.

DIY Lash Extensions involverar klusterfransar som kan appliceras på bara 10 minuter. Dessutom hävdar tillverkaren en hållbarhet på upp till 5 dagar. Det indikerar inte några faktorer som kan störa det. Applikationen kan göras i 3 steg:

  • applicering av Nanolash bonder;
  • applicera klustren under naturliga fransar, cirka 1 mm från fransraden;
  • smälta ihop segmenten med applikatorn och applicera sealer på hela fransarna.

Det finns ingen anledning att ha någon erfarenhet inom detta område. DIY Lash Extensions är designade för både hem och professionell användning. De kommer som:

  • ett enda paket – den innehåller 36 klusterfransar i 3 längder: 10, 12 och 14 mm, och i 8 stilar att välja mellan;
  • ett komplett kit för ögonfransförlängning – förutom klustren innehåller det även en bonder, en remover, en speciell pincett och en Nanolash sealer.

DIY Lash Extensions är en premiumprodukt. Dessa klusterfransar är mjuka och flexibla, plus att de passar ögats form perfekt. De kommer på en flexibel, tunn remsa som kamouflerar anslutningspunkterna.

Tjejer som använder DIY Lash Extensions har mycket positivt att säga om dem. Först och främst pekar de på utförandets estetik. DIY Eyelash Extensions imiterar perfekt naturliga ögonfransar. Vart och ett av klustren har känsligt differentierade, individuellt limmade hårstrån, vilket säkerställer en ytterst naturlig finish. Även när du använder fler fransar kommer den färdiga looken inte att se falsk eller grotesk ut. Viktigt är att Nanolash klusterfransarna är designade för att appliceras i lager för att uppnå en salongsliknande effekt av voluminösa fransar.

Det är värt att notera att tillverkaren anger att klusterfransar är engångsfransar. Användarnas recensioner visar dock att de med säkerhet kan återanvändas. Användarna påpekar att efter att ha tagit av fransarna deformerades inte klustren och ändrade inte sin ursprungliga form. Det är därför möjligt att återanvända dem i nästa applikation. Detta gör i sin tur produkten extremt ekonomisk.

2. Glamnetic Lash Extension Kit

Nästa plats i rankingen går till Glamnetic Lash Extension Kit. Produkten är ganska populär, men inte alla kvinnor uttrycker positiv feedback om den.

Dessa klusterfransar för gör-det-själv applicering finns i 3 längder i en förpackning. Du får kluster på 10, 12 och 14 mm. Det är en absolut standard i dessa dagar. Satsen innehåller också nödvändiga tillbehör som en applikator, lim och en remover. Dessa är avsedda att hjälpa dig att applicera dem själv.

Lösögonfransarna från Glamnetic ska göra stylingen möjlig på bara 10 minuter. Dessutom ska det hålla i flera dagar. Tillverkaren gör dock klart att klustrens livslängd beror på hur de sköts om. Det är därför som ögonfransarna från Glamnetic inte förtjänade ett högre betyg.

Jämfört med andra produkter som klusterfransarna från Nanolash är förpackningen av dessa fransar av tveksam kvalitet. Det säkerställer inte heller bekväm förvaring av fransarna. Det saknas också tydlig information om huruvida dessa franskluster kan återanvändas efter borttagning.

Dessutom pekar tillverkaren på flera faktorer som kan påverka applikationens hållbarhet. Det handlar till exempel om damm på ögonfransarna, oljebaserad smink eller dåligt gjorda applikationer. Så det finns ingen tydlig garanti för hur mycket klustren kan stanna kvar på ögat.

3. Ardell X-tended Wear Lash System KIT

Nästa plats går till Ardell X-tended Wear Lash System KIT. Satsen består av två uppsättningar fransar av olika längd. Dessutom får du tillbehör för ögonfransförlängning som: en bonder, en sealer och en applikator.

En tydlig instruktion om vilka kluster som kan appliceras i ögonvrån och vilka som bäst appliceras i mitten av fransraden är definitivt ett stort plus med detta set.

Klusterfransar från Ardell ska hålla i upp till flera dagar. Men som i det tidigare fallet indikerar tillverkaren att mycket beror på individuell anlag och eftervård. Applikationens livslängd är därför inte garanterad.

Adrell X-tended Wear Lash System KIT fransar ser ganska konstgjorda ut, vilket förklarar deras låga pris. De enskilda hårstråna är fästa på en svart remsa. Detta i sin tur hjälper till att kamouflera de fula förbindelselinjerna.

Applikationen ska vara enkel och inte ta mer än 10 minuter. Tillverkaren indikerar dock att den första appliceringen av fransar kan kräva lite mer tålamod. Ändå låter de lösögonfransar från Ardell dig skapa många stilar. Tjejer kan fritt justera dem tills de uppnår tillfredsställande resultat.

Men på grund av den lite svårare appliceringen, kvaliteten på fransarna, samt behovet av speciell eftervård av fransarna, kan denna produkt inte beskrivas som ”den bästa”.

4. Amor Lashes QuickLash Starter Kit

Nästa plats i rankingen tillhör klusterfransar från Amor.

Vid första anblicken ser de färdiga fransklustren för hemmaapplicering ganska bra ut, men inte perfekta. Tjejer kan välja en sats med rätt typ av böjning. Var och en av dem innehåller klusterfransar i olika längder med extra tillbehör.

Med ett ord, den innehåller allt som behövs för DIY ögonfransförlängning. Klustren är lätta och extremt flexibla. Därför bör applikationen inte orsaka många problem. Dessutom garanterar tillverkaren en hållbarhet på upp till flera dagar. Detta är dock inte exakt information. Det anges att hållbarheten beror på många faktorer. Det finns alltså en risk att klustren håller i två dagar eller mindre. Detta talar i sin tur emot detta sats.

Fransklustren från Amor Lashes kan också återanvändas, eftersom de inte tappar formen efter den första appliceringen. Deras utseende kan tyvärr beskrivas som lite falskt. Var och en av klustren är identisk trots skillnaderna i längd. När du väljer denna produkt kan du därför inte räkna med att få en naturlig effekt.

Förpackningen lämnar också mycket övrigt att önska – den är av låg kvalitet och säkerställer inte efterföljande bekväm förvaring av klustren, som trots allt bör förvaras på en plats som tillförsäkrar hygien.

5. Invisi-Lash Kit TATTI

TATTI är ett annat varumärke som syftar till att göra det lättare för kvinnor att ändra sitt utseende. Den har lanserat ett DIY fransförlängningssats för nybörjare, som låter dig göra dina ögonfransförlängningar på bara några minuter.

Ett fodral innehåller en uppsättning ögonfransar för applicering hemma. Fransarna ger intrycket av att vara mjuka, estetiskt tilltalande och flexibla. Håren limmas på en genomskinlig remsa. Denna lösning, i motsats till utseendet, gör dock inte ögonfransförlängningarna mindre synliga. I praktiken är det tvärtom – på nära håll märks anslutningspunkterna mer, och det finns inget av den där extra ”boosten” som den svarta remsan ger, vilket gör att fransraden ser fylligare ut.
Återigen kan du se kostnadsminskningen återspeglas i förpackningen, vilket är extremt opraktiskt.

Lösfransförlängningar från TATTI är tänkt att hålla i upp till 5 dagar. I detta fall gör tillverkaren en tydlig deklaration. Användare måste dock undvika oljebaserad smink. Detta är dock helt rimligt. Olja försvagar bindemedlets verkan, så det kan naturligtvis påverka appliceringens hållbarhet.

Vilka klusterfransar för DIY-applicering är bäst? – rankingsammanfattning

Klusterfransar för hemmaapplicering är en rad produkter som gör att du kan ändra ditt utseende på bara några ögonblick. Den genomsnittliga ansökningstiden, som utlovats av producenterna, är bara cirka 10 minuter. Dessutom erbjuder klustren hållbarhet från 3 till till och med 10 dagar.

Produkten från Nanolash, DIY Eyelash Extensions, är för närvarande ledande i denna kategori. Dessa klusterfransar har allt som en kvinna kan behöva. Med olika stilar att välja mellan, olika längder, samt tillbehör, gör DIY Lash Extensions rock på denna ranking.

Du måste vara medveten om att det slutliga beslutet alltid är upp till dig. Ovanstående rankning är endast avsedd att ge lite hjälp när du gör ditt val. Det avrundar de bästa 5 produkterna som låter dig göra dina DIY fransförlängningar hemma.

Varje kvinna bör vara uppmärksam på längden och stilen på hennes ögonfransar, typen av lock, och överväga de effekter de vill uppnå. På så sätt säkerställer de att varje applikation kan få fram den fulla potentialen i deras blick.