Hur förbereder man fransarna för en stor tillställning? Konstnärlig sminkning och Nanolash ögonfransbalsam.

Av Therese Holm


Ge mig fem minuter till! Hur många gånger har du sagt så till din pojkvän? Tar det verkligen bara fem minuter att göra sig vacker? Noggrann omvårdnad varar förstås mycket längre, och det kan ta tid att uppnå tillfredsställande resultat. Vet du hur man ska förbereda ögonfransarna inför en särskild tillställning? Hur kan du dekorera och ta hand om dem?

Ögonfransbalsam – hur tar man hand om ögonfransar?

För att göra ögonfransarna långa, tjocka och starka rekommenderas det generellt sett att man använder ögonfransbalsam. Dessa består av ingredienser från växtriket, som får fransarna att växa. Dessa kosmetiska produkter ska också stärka, återfukta, och återuppbygga skadade ögonfransar, och göra dem mer kurvade.

Den övre och nedre ögonfranslinjen bör täckas med balsamet med hjälp av en särskild borste. Det rekommenderas att du innan varje applicering rengör huden på ögonlocket från sminkrester. Denna process gör att balsamet kan absorberas bättre. Skönhetsbehandlingen varar i ett par månader, men du kan se de första resultaten redan ett par veckor in i behandlingen.

Ögonfransbalsam ger dig hälsosamma, tjocka och långa ögonfransar. Du behöver inte längre använda lim och falska ögonfransar när du gör dig iordning inför ett särskilt tillfälle. För att framhäva din look ännu mer räcker det med att bara applicera lite mascara eller en transparent gel, och kamma ögonfransarna med en borste.

Nanolash – ögonfransbalsam

Nanolash ögonfransbalsam gör fransarna längre, tjockare och fylligare. Det främjar dessutom ögonfransarnas tillväxt, föryngring och styrka. Nanolash vårdar och återfuktar folliklarna, vilket gör att de kan arbeta mer effektivt. Nanolash består av naturliga ingredienser, till exempel växtextrakt. Produkten orsakar inga allergiska reaktioner eller irritationer.

För att göra det lättare att applicera Nanolash medföljer en liten borste. Med hjälp av borsten ska du måla en tunn linje varje kväll på både det nedre och det övre ögonlocket, precis vid ögonfranslinjen. De första resultaten syns efter cirka två till tre veckor, och det slutgiltiga resultatet uppnås efter två till tre månader. Efter denna tidsperiod rekommenderas det att du använder balsamet med några dagars mellanrum.

Konstnärlig sminkning – vad är det?

3Konstnärlig sminkning är en kombination av daglig sminkning, sminkning vid modevisningar och fotograferingar, scensminking, TV-sminkning och kroppsmålning. Det är viktigt att ha god kunskap och kosmetologi och dermatologi för att lyckas med konstnärlig sminkning. Det är också viktigt att ha kreativitet och kunna använda sminkborstar. Konstnärlig sminkning utförs dessutom innan maskerader och kostymbaler. Om du vill sminka dig på det här viset behöver du ta fram följande: små kristaller, paljetter, fjädrar, falska ögonfransar, kosmetika av hög kvalitet, kroppsfärger, spets, och andra glittrande produkter.

Om du på allvar överväger att sminka dig konstnärligt behöver huden och ögonlocken vara i ett perfekt skick, och ögonbrynen och ögonfransarna också – hälsosamma, starka och tillräckligt långa om du inte vill använda dig av falska ögonfransar. Börja med att applicera en bas, foundation och puder. Välj kosmetika som passar din hudton och hudens behov och egenskaper. När ansiktet har förberetts korrekt kan du applicera det lila och gula sminket.

Applicera svart kroppsfärg i ögonens yttre hörn och precis under ögonbrynen. Använd sedan en matt, svart ögonskugga. Måla ögats inre hörn med gult och komplettera sedan detta med matt, gul ögonskugga. Gör samma sak på det nedre ögonlocket. Måla sedan rosa färg i mitten av det övre ögonlocket. Sudda ut det lite för att det ska smälta in med den svarta och gula färgen du redan applicerat. Sudda ögonskuggorna och applicera den lila ögonskuggan med en bred borste. Försök dra ut den mot tinningen. Den lila ögonskuggan bör även appliceras på det nedre ögonlocket. Lägg rosa ögonskugga i ögats inre hörn. Samma kosmetika bör också appliceras på tinningarna, precis ovanför ögonbrynen. Måla lila ögonskugga på näsans nedre del, vid ögats linje.

Nu är det dags för ögonbrynen. Blöt ner dem och måla dem sedan med svart ögonskugga eller svart eyeliner. Använd en särskilt fixerande produkt för att märka ögonfranslinjen, och applicera sedan glitter. Sätt fast färgglada och glittrande kristaller i tinningarna och ovanför ögonbrynen. Lägg glitter ovanför käkbenen, på tinningarna och mellan kristallerna. Använd en bronzer för att markera käkbenen. Ditt ansikte kommer att se smalare ut genom denna process. Använd sedan löst puder och rouge. Måla läpparna med rosa eller persikofärgat läppglans. Täck sedan ögonfransarna med en vattentät mascara (för du behöver inte längre falska ögonfransar). Måla vattenlinjen på det nedre och övre ögonlocket med en svart penna eller en eyeliner. Fixa sedan till ögonskuggornas linjer, och applicera lite mer glitter på det nedre locket. Nu är du redo för den stora tillställningen!

22 Comments “Hur förbereder man fransarna för en stor tillställning? Konstnärlig sminkning och Nanolash ögonfransbalsam.”

 1. Maria

  bra artikel! Jag har letat efter nåt sånt.

  Svara
 2. Lena

  Använder och rekommenderar! 🙂

  Svara
 3. Annika

  oavsett om det är scensmink eller vardag behöver man långa fransar med volym

  Svara
 4. Emeli

  Har använt serumet i ett år. Efter graviditeten föll mina fransar av. Serumet hade snabb effekt och har hjälpt mig massor. Det är otroligt! Kommer helt klart köpa det igen.

  Svara
 5. Isse

  Kan verkligen rekommendera. Fransarna blir längre och starkare.

  Svara
 6. Astrid

  Har alltid varit skeptisk mot sånt här men jag ser att ingredienserna inte kan skada. Ska nog testa och se hur det påverkar fransarna.

  Svara
 7. Britt

  Har köpt revitalash, men har också hört att nanolash är lika bra?

  Svara
 8. Sandra

  Ärligt talat tycker jag att nanolash funkar mycket bättre

  Svara
 9. Agneta

  Jag föredrar mitt älskade revitalash. Är rädd för att experimentera med ett nytt serum, för jag vet inte hur ögonen och fransarna kommer må

  Svara
 10. rebecka

  de funkar typ likadant för mig, effekten av nanolash satt kanske kvar lite längre

  Svara
 11. Märta

  allt låter bra men det är för dyrt för mig

  Svara
 12. Klara

  Har inte hittat så effektivt smink på länge. Efter bara en månad är mina fransar sjukt långa, jag älskar det. Använder det fortfarande, för nu vill jag att de ska bli ännu fylligare

  Svara
 13. Lisbeth

  kan man använda det på ögonbrynen? vill ha tjockare

  Svara
 14. Samira

  jag testade, det funkar

  Svara
 15. Charlotta

  Visste inte att det kan användas på ögonbryn! Vad coolt

  Svara
 16. Helena

  Låter perfekt för mig! Har jättekänsliga ögon, så jag har aldrig vågat testa nåt sånt

  Svara
 17. Ann

  ricinolja är mer naturligt

  Svara
 18. Julia

  det irriterade mina ögon så att jag inte ens kunde använda det. vad gäller effektivitet så finns det lika många nöjda som missnöjda

  Svara
 19. Anette

  Har aldrig hört talas om det förut men ska helt klart testa. Hittills har inget varit särskilt effektivt

  Svara
 20. Viola

  Fjärde dagen! Längtar efter att se resultat

  Svara
 21. Louise

  Är på väg att köpa det trots att det är alldeles för dyrt

  Svara
 22. Fia

  har inte provat men ska göra det. har alltid vela ha större och längre fransar.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *